Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Gamification = Framtidens lönsamhetsmodell?

6 oktober 2020 kl. 13:30-17:30

Testa din framtida lönsamhet ihop med andra entreprenörer i det nyutvecklade brädspelet Pitch Reality

Pitch Reality bygger på insikten att kvinnliga entreprenörer nås av endast 2 % av investerarnas riskkapital. Detta beror bland annat på att investerare medvetet, eller omedvetet, ställer frågor till manliga och kvinnliga entreprenörer på olika sätt med s.k. promotion-style-frågor till männen och prevention-style-frågor till kvinnorna.

Skaparna av Pitch Reality har upptäckt att lösningen bland annat ligger i att träna sig inför den här typen av frågor, samt förbereda sig mentalt på det rådande pitchklimatet. Så hur tränar man sig bäst? Om inte med hjälp av ett roligt spel där alla deltagarna får chansen att vara både pitchande entreprenörer, men även kritiska investerare.

Välkommen till Pitch Reality!

AGENDA
13.30-15.00 Föreläsning (online) Delta på en föreläsning med Mark A Conley, en av skaparna till spelet Pitch Reality som är skapat för att ge kvinnor större möjlighet till investerarkapital. Mark A Conley är en prisbelönt forskare inom hur motivation och könsfördelning påverkar finansiering av startups. Här kan du läsa om Marks prisbelönta studie.
15.00-17.30 Workshop (på plats) Få en bättre förståelse för investeringspitchar, få ny kunskap om hur situationen ser ut för kvinnliga entreprenörer idag, allt genom att spela ett spel.

Medverkar: Linda Björk, Jonas Birgersson, Jessica Bengtsson, Mark A Conley

Detaljer

Datum:
6 oktober 2020
Tid:
13:30-17:30

Arrangör

Potential.vbg
Webbplats:
www.potentialvbg.se

Plats

Ventilohuset
Birgers Svenssons väg 34A
Varberg, 43240 Sverige
+ Google Map
Scroll to Top