Bakgrund

Vad är Halland Tech Week?
I Halland arrangeras årligen mängder av viktiga och intressanta evenemang, föreläsningar, hackaton, konferenser och pitchar kopplat till digitalisering, entreprenörskap och ny teknik. Evenemangen hålls av enskilda organisationer, företag och aktörer som var och en lägger mycket engagemang på att marknadsföra dessa event, ofta utan att känna till liknande event, vilket gör att man konkurrerar om samma deltagare. Målgruppen för eventen förstår behovet av kompetensutveckling och omvärldsbevakning men har svårt att prioritera bland eventen och saknar tid att närvara.


Kompetens inom tech under ett och samma paraply

Med detta som utgångspunkt vill vi samla olika typer av event kopplat till digitalisering, entreprenörskap och ny teknik under ett kompetensutvecklings- och marknadsföringsparaply som går under namnet Halland Tech Week (förkortat HTW). Med inspiration från Göteborg- och Stockholm Tech Week samt Skåne Innovation Week vill vi samla innovationer, idéer och spetskompetens från ledande innovatörer, entreprenörer, företagare, forskare och specialister inom tech-branschen. HTW ska visa på konkreta möjligheter med ny teknik för att stärka Hallands innovations- och entreprenörskapsförmåga inom tech.


Olika aktörer bidrar till programmet

HTW är till viss del självorganiserand då företag, högskolor, branschnätverk, offentliga verksamheter och andra typer av organisationer själva bidrar med programpunkter genom att bjuda in till föreläsningar, demonstrationer samt workshoppar i sina egna lokaler.


En del av Futures By Design

Alexandersoninstitutet är en del av Campus Varberg. från 2019 till 2021 driver Alexandersoninstitutet Futures By Design med finansiering från Interreg North Sea Region programme. Genom Futures By Desgin och med stöd av Region Halland finns det finansiering att arrangera eventet Halland Tech Week år 2020 och år 2021. Förhoppningen är att eventet sedan ska bli årligen återkommande.

 
Scroll to Top